rookstopcenter
stop nu met roken de methode

Rookstopcenter Antwerpen

By The House of Beauty

De lasermethode is volledig pijnloos en geeft onmiddellijk resultaat.

stopmetroken

Methode & Faq

Proficiat, je hebt het besluit genomen om te stoppen met roken of vapen!

Lasertherapie helpt je in belangrijke mate om deze beslissing in een succesvolle daad om te zetten.

In 1 sessie verlost van deze hardnekkige verslaving, het kan!

In 1 sessie word je namelijk verlost van de ernstige fysieke drugverslaving nicotine, op een veilige, pijnloze manier, snel en zonder nevenwerkingen.


stoppen met roken of vapen niet makkelijk?

Lasertherapie stopt de behoefte aan nicotine

Lasertherapie helpt je in zeer sterke mate bij je rookstop proces. Aan de ene kant wil je graag stoppen met roken of vapen, aan de andere kant twijfel je om deze stap te zetten. Herken je dit ambigu gevoel? Dit is vaak het gevoel van faalangst, je wil wel stoppen met roken of vapen maar je vreest dat het toch te moeilijk zal zijn en je het niet zal kunnen volhouden.

Is dit niet het geschikte moment?

Het is niet ongewoon dat, wanneer je als roker een deadline vaststelt, naarmate deze dag nadert, je een beangstigend gevoel bekruipt, de moed je in de schoenen zinkt en je de eerder geplande rookstopdatum naar een latere datum verschuift. Onder het motto "dit is niet het geschikte moment", stel je de goede voornemens uit in afwachting van het "betere moment" om te stoppen met roken of vapen.


Stop met roken met laser op een draaglijke manier

Stoppen op een aangename manier

Gelukkig hoeft stoppen met roken of vapen niet altijd te betekenen dat je doorheen een hel moet. Als je stopt met roken met behulp van lasertherapie wordt het rookstopproces zeer draaglijk, je blijft rustig, je functioneert normaal, je hebt geen last van lichamelijke drang of zenuwen die aanzwellen tot ondraaglijke proporties. Dit omdat je lichaam geen behoefte meer heeft aan nicotine.

stoppen met roken of vapen met lasertherapie de laserbehandeling

In onze praktijk voeren we in 1 rookstop-sessie een 3 stappen programma uit om je daadkrachtig te ondersteunen bij je rookstop. Dankzij de simultane werking op 3 niveaus wordt het stoppen met roken zeer draaglijk, vrij van stress en ontwenningsverschijnselen.

Ons succespercentage van meer dan 85% staaft de doeltreffendheid van de laserbehandeling.

de methode van behandeling op de 3 niveaus:

 • We behandelen drukpunten om de fysieke verslaving aan de nicotine te elimineren waardoor ontwenningsverschijnselen zoals zenuwachtigheid, prikkelbaarheid, stress e.d. achterwege blijven.
 • We behandelen drukpunten om de eetlust onder controle te houden en de zin in extra snoepen en/of eten te onderdrukken waardoor gevreesde gewichtstoenames vermeden kunnen worden.
 • We behandelen bijkomende anti-stress drukpunten om een algemene lichamelijke en mentale rust te bevorderen.

Lasertherapie de algemene werking

Roken verstoort onze natuurlijke endorfinehuishouding.

Endorfine is een hormoon dat wordt afgescheiden door de hersenen, je kan het beschouwen als ons gelukshormoon. Ons lichaam maakt van nature endorfines aan bij bepaalde omstandigheden en activiteiten, bvb tijdens het sporten. Wanneer het endorfine-gehalte in je lichaam stijgt ervaar je tijdelijk een "goed gevoel".

Als roker maak je niet enkel van nature endorfines aan maar start je daarnaast een "kunstmatige" endorfineproductie op. Nicotine maakt namelijk ook endorfines aan. Telkens wanneer je rookt genereer je een endorfinepiek. Al snel na de sigaret begint het endorfinegehalte te dalen en begin je je als roker ongemakkelijk te voelen tot je opnieuw een sigaret opsteekt. Een vicieuze cirkel die continu draait.

Tijdens de lasertherapie sessie behandelen we specifieke drukpunten op de meridianen die verantwoordelijk zijn voor de endorfine-huishouding van het lichaam. De lasertherapie zet als het ware de endorfinespiegel opnieuw op nul. Je lichaam herwint de beginsituatie, alsof je nooit gerookt hebt. Je endorfinehuishouding werkt terug optimaal en autonoom, je hebt niet langer voortdurend behoefte aan nicotineshots om je endorfinehuishouding in balans te brengen.

Met andere woorden, dankzij de lasertherapie worden de chemische veranderingen die de nicotine in je lichaam heeft veroorzaakt, omgekeerd en ben je onmiddellijk verlost van de nicotineverslaving. Je lichaam snakt niet langer naar de drug, hetgeen je toelaat op een rustige manier te soppen met roken, zonder stress. Je lichaam komt terug in evenwicht.


nicotineverslaving
verslaving aan nicotime
gevangen door nictonine

Nicotine een zeer ernstige verslaving

Zonder ondersteuning is het stoppen met roken of vapen moeilijk.

Jaarlijks proberen miljoenen mensen te stoppen met roken of vapen. Zonder ondersteuning is het meestal te moeilijk om te volharden in de rookstop poging. Dit komt voornamelijk door de zeer heftige en vervelende afkickverschijnselen die gepaard gaan met het stoppen met roken of vapen. Het lichaam is namelijk sterk afhankelijk geworden van de nicotine en kan niet meer functioneren zonder de consumptie ervan.

Van de consumptieproducten die als verslavend erkend zijn, komt het gebruik van tabak op de 1ste plaats, vóór alcohol, cocaïne, heroíne, ... enz. Nicotine is de voornaamste oorzaak van de rookverslaving. Andere chemische stoffen die mogelijk worden toegevoegd aan tabak, zoals ammoniak, versterken de werking.

Wanneer je besluit te stoppen met roken of vapen en dus geen nicotine meer toedient aan het lichaam, start het ontwenningsproces vrijwel onmiddellijk. De lichamelijke reacties blijven meestal niet lang uit, je lichaam komt duidelijk iets tekort. Aangezien nicotine zeer snel het lichaam verlaat na het roken van een sigaret, komt er vaak reeds binnen het uur na het stoppen met roken of vapen een ongemakkelijk gevoel op, een drang, een tekort, een behoefte...

Kortom, heel wat ontwenningsverschijnselen beginnen zich te manifesteren. Het zogenaamde ontwenningssyndroom omvat een hele reeks symptomen, die afhankelijk van individu tot individu in mindere of meerdere mate ernstig kunnen zijn:

 • Zenuwachtigheid
 • Prikkelbaarheid
 • Lusteloosheid
 • Concentratiestoornissen
 • Agressiviteit, woede en frustratie
 • Neerslachtig gevoel
 • Slaapstoornissen
 • Vermeerderde eetlust
 • Gespannen of emotioneel gevoel

in 1 sessie verlost van de nicotineverslaving.

In 1 sessie verlost van de ernstige fysieke drug nicotine.

De kans is dan ook bijzonder groot dat, ondanks de wil en de juiste motivatie om te stoppen met roken of vapen, je goede voornemens bezwijken onder deze klachten en je toegeeft aan de verleiding om "één onschuldig" sigaretje op te steken om de ontwenningsverschijnselen even de kop in te drukken.

Resultaat, de drug is opnieuw het lichaam binnengedrongen, de verslaving wordt opnieuw gevoed en de lichamelijke vraag naar meer nicotine gestimuleerd. De vicieuze cirkel die je probeerde te doorbreken begint meestal op zeer korte termijn terug op volle toeren te draaien en vaak rook je binnen afzienbare tijd opnieuw hetzelfde volume als voordien.

Cold turkey stoppen met roken of vapen is bijzonder moeilijk en heel veel rokers slagen er niet in om op deze manier van de verslaving af te geraken. Het is voor velen dan ook een verstandige keuze om bij het rookstopproces een ondersteuning te zoeken die het stoppen met roken of vapen draaglijker maakt.

Lasertherapie helpt je in belangrijke mate bij je beslissing om te stoppen met roken of vapen. In 1 sessie word je verlost van deze ernstige fysieke drug, op een veilige, pijnloze manier, snel en zonder nevenwerkingen.


FAQ Rookstopcenter Antwerpen

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Contacteer ons dan. Vragen staat vrij!

Rookstopcenter is een onderdeel van The House of Beauty


Ja, met lasertherapie kunnen alle vormen van nicotineverslaving behandeld worden.
 • traditionele tabak rookwaren waaronder sigaretten, sigaren, cigarillo's, pijp, waterpijp, ... enz.
 • E-sigaretten, vaporizers (de liquids bevatten meestal nicotine)
 • nicotinekauwgom, -pleisters, -tabletten, enz.
 • snus tabak, snuif tabak
Als je wil stoppen met roken of vapen ga je overwegen om op wilskracht te stoppen of met ondersteuning van een hulpmiddel. Enkele voordelen op een rijtje van lasertherapie:
 • Je verhoogt je slaagkansen in zeer sterke mate ( ongeveer 85% slaagkans)
 • Je kan rustig stoppen met roken of vapen, zonder stress, prikkelbaarheid en talloze andere vervelende ontwenningsverschijnselen.
 • Je kan in 1 keer definitief stoppen met roken of vapen, geen rookstopproces dat weken of maanden aansleept.
 • Dankzij de werking van de methode heb je geen drang om de sigaretten te vervangen door eten of snoep én de behandeling heeft een algemeen afremmende invloed op de eetlust, hierdoor kan je je gewicht mooi onder controle houden.
 • Lasertherapie is een volledig veilige, 100% natuurlijke methode en dus vrij van mogelijke nevenwerkingen.
 • De methode is volledig pijnloos (er worden geen naalden gebruikt).
1 sessie volstaat om onmiddellijk van de nicotineveslaving verlost te zijn, ongeacht je rokershistoriek. Of je 5 jaar gematigd roker was of 50 jaar kettingroker, met één performante laserbehandeling kunnen we je afhelpen van je verslaving, ongeacht het volume nicotine dat je in de loop der (tientallen) jaren aan je lichaam hebt toegediend. We bieden je tevens een garantie van 6 maanden, wil je graag een herhaling van de behandeling als extra ondersteuning, dan kan je de garantie te allen tijde aanwenden binnen deze periode.
Helemaal niet. De lasertherapie stoppen met roken of vapen heeft geen risico's tot mogelijke nevenwerkingen, noch fysiek, noch mentaal. Integendeel, het is een 100% natuurlijke, veilige en pijnloze methode die de afkickverschijnselen van het stoppen met roken of vapen onderdrukt zonder zelf enige vorm van bijwerkingen te veroorzaken.
Helemaal niet. De lasertherapie is volledig pijnloos, de drukpunten worden behandeld door middel van 100% pijnloze laserstralen.
Je overweegt al geruime tijd om te stoppen met roken of vapen of dit voornemen is mogelijk plots geprikkeld door een bepaalde gebeurtenis. Wanneer je gemotiveerd bent om te stoppen met roken, is het verstandig om deze beslissing niet langer vooruit te schuiven maar concreet de rookstop te plannen en hiervoor een voor jou geschikte datum vast te leggen. Weet dat je geen vriend zal verliezen, maar je grootste vijand gaat overwinnen! Hier alvast enkele algemene voordelen van het stoppen met roken of vapen:
 • Roken is doodsoorzaak nummer 1, de levensverwachting van rokers wordt gemiddeld gereduceerd met ongeveer 10 jaar. stoppen met roken of vapen is dus cruciaal voor je gezondheid op lange termijn. Rookvrij ga je hoogstwaarschijnlijk een veel langer leven tegemoet in veel betere medische omstandigheden.
 • stoppen met roken of vapen reduceert in sterke mate de risico's op een aantal zeer ernstige ziektes:
  • een aantal kankers (longkanker, keelkanker,...)
  • ernstige hart- en bloedvatenziekten
  • ernstige longaandoeningen waaronder COPD, longemfyseem
  • en vele andere
 • je dagelijkse levenskwaliteit stijgt aanzienlijk, meer levenscomfort:
  • Je voelt je fitter en energieker
  • De kwaliteit van je slaap verbetert en je bent 's ochtends beter uitgerust
  • Je algemene conditie en uithoudingsvermogen verbeteren
  • Je immuniteitssysteem verbetert waardoor je minder vatbaar bent voor verkoudheden, griep en andere ziekten
  • Je hebt geen rokershoest of fluimen meer
  • Je huid herwint een gezondere en frissere uitstraling, de grauwe rokershuid verdwijnt en het huidverouderingsproces wordt opnieuw afgeremd tot een natuurlijk ritme, je ziet er jonger en levendiger uit
  • Je tanden verkleuren niet meer door de tabak, je tanden en tandvlees blijven ook langer gezond
  • Je bloedsomloop, bloeddruk en cholesterol verbeteren
  • enz
 • Als je zwanger bent verlaag je het risico op miskraam of schade aan de gezondheid van je ongeboren baby
 • Je geeft het goede voorbeeld aan kinderen en jongeren
 • Je wint aan zelfzekerheid, je wordt vrijer en hebt een betere controle over je leven dankzij een herwonnen onafhankelijkheid
 • Je bespaart heel veel geld

Wens je meer informatie of wil je een afspraak maken? Aarzel niet ons te contacteren op het nummer 0473 98 10 00 of via onderstaand contactformulier.

Kleuren thema's

Green Red Blue Purple Pink Orange Lime Blue-dark (Default) Red-dark Brown Cyan-dark Yellow Slate Olive Teal Green-bright

Stop met roken en geef meer kleur aan je leven